We’re Not Afraid to Die……if we Can All Be Together class mcq questions

We’re Not Afraid to die …….. if we Can All Be Together is a short story of class 11 ncert hornbill book. Here, we brought here some important MCQ solutions for your final examinations. It also helps you to examine your preparations. 

We’re Not Afraid to die important MCQ questions:

Ques:1. The first worldwide Green Party was founded in …………………..

(a) India
(b) Germany
(c) Australia
(d) New Zealand

Ques:2. The Green Movement started in

(a) 1968
(b) 1972
(c) 1985
(d) 1996

Ques:3. Green Movement sifted the focus from mechanistic view to a holistic and ………………

(a) religious view
(b) technical view
(c) traditional view
(d) ecological view

Ques:4. According to various agencies man shares the planet with about ……………………. million living species:

(a) 1.4 million 
(b) 2.4 million 
(c) 3.4 million 
(d) 6.5 million 

Ques:5. India’s forest depletion at the rate of ……………….. acres a year:

(a) 2.3 million 
(b) 3.7 million
(c) 6.5 million 
(d) 5.3 million 

Ques:6. The four principal biological systems are fisheries, forests, grasslands and …………………….

(a) croplands
(b) barren land
(c) grassland
(d) none of these

Ques:7. The author has compared the earth to a ………………….

(a) scientist
(b) doctor
(c) patient 
(d) god

Ques:8. The author of the story “The Alling Planet: The Green Movement’s Role” is …………………… 

(a) Nani Palkhivala
(b) Vikram Seth
(c) Khushwant Singh
(d) Ted Houghes

Ques:9. The President of World Resource Institute is ……………….

(a) Nani Palkhiwala
(b) Michael poy
(c) James Speth
(d) None of these

Ques:10. The Chairman of Du Pont is …………………

(a) James Speth
(b) Edgar S. Woolard
(c) Jim Corbett
(d) none of these

Ques:11. The world commission on Environment started the concept of ‘sustainable development in ………………

(a) 1987
(b) 1997
(c) 1985
(d) 1957

Ques:12. The “transcending concern” means the concerns which leave behind many ………………: 

(a) petty concerns
(b) domestic concerns
(c) political concerns
(d)  none of these

Ques:13. “No generation has a freehold on this earth. All we have is a life tenancy with full repairing lease” is said by ……………………..

(a) Tony Brown
(b) Indira Gandhi
(c) Maneka Gandhi
(d) Margaret Thatcher

Ques:14. The book “The Global Economic Prospect” is written by ……………………..

(a) James Speth
(b) Margaret Thatcher
(c) Lester R. Brown
(d) None of these

Ques:15. “Are we to leave our successors scorched planet of advancing deserts, impoverished landscapes and ailing environment” is said by:

(a) Brandt 
(b) James Speth
(c) Lester R. Brown
(d) none of these

Match the Answer Here: 1-d, 2-b, 3-d, 4-a, 5-b, 6-a, 7-c, 8-a, 9-c, 10-b, 11-a, 12-a, 13-d, 14-c, 15-a.

These are the example-based questions. If you like these questions please comment for more questions. Jharkhand pathshala brings important notes for your examinations. All questions are updated on the basis of the new syllabus. Read More related articles:

Leave a Comment